Mijn favorieten

 

Ontdek de actuele waarde van je woningJe huis laten taxeren door Woonaccent Makelaars Almere!

Het is bij de koop of verkoop van een huis belangrijk om te weten wat je woning waard is. Voor het afsluiten van een hypotheek, voor de polis van de verzekering en voor de Belastingdienst. Bij Woonaccent kun je terecht voor een deskundige taxatie.

Bij een taxatie brengt de makelaar alle facetten van jouw woning in kaart, zoals de onderhoudsstaat, het bouwjaar, de constructie, materiaalgebruik, isolatie, de faciliteiten in de omgeving. Eigenlijk alles wat invloed uitoefent op de waarde van je huis wordt geanalyseerd en beschreven in het taxatierapport. Dit rapport wordt na de taxatie opgesteld en naar jou opgestuurd. Wil je een taxatie aanvragen? Maak dan nu een afspraak en de makelaar komt de woning opnemen. 


Afspraak maken voor een taxatie van woonaccent makelaars almere

 
 

Je huis in Almere taxeren door Woonaccent Makelaars
Je huis in Almere laten taxerenVeelgestelde vragen 


Wanneer dien ik een taxatie aan te vragen? 

Wanneer je de financiering aanvraagt voor je nieuwe woning is er een gevalideerd taxatierapport nodig. Zowel de Nationale Hypotheekgarantie als de meeste geldverstrekkers verlangen een gevalideerd taxatierapport. Naast het aanvragen van een hypotheek, kan een gevalideerde taxatie ook nuttig zijn bij het aankopen van een huis voor het bepalen van de onderhandeling en financiering. Daarnaast wordt een taxatie vaak gebruikt om de waarde te bepalen voor verkoop of om de boedelverdeling vast te stelen bij een scheiding of overlijden. 
 


Wat is een gevalideerd taxatierapport?

Het taxatierapport dient gevalideerd te zijn, wat betekent dat jouw woning is getaxeerd door een makelaar/taxateur die is aangesloten bij een onafhankelijk validatie-instituut (bijv. het NWWI). Dit instituut controleert of de taxatie op een uniforme manier is uitgevoerd, zodat er zekerheid is dat de waarde van woningen allemaal op dezelfde manier worden bepaald. Hiermee worden frauduleuze praktijken voorkomen. Moet de taxatie worden uitgevoerd door een plaatselijke makelaar/taxateur? 

Geldverstrekkers eisen een makelaar/taxateur die bekend is met de omgeving. Een eis is dat de makelaar/taxateur altijd binnen een straal van 20 kilometers van zijn vestiging taxeert. Hierbuiten is het taxatierapport niet meer geldig.   

Vraag direct een taxatie aan 

Heb je een andere vraag of wil je meteen een taxatie aanvragen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen