Je huis verkopen met een bieden-vanaf-prijs, alles wat je wilt weten!Je huis verkopen met een bieden-vanaf-prijs, alles wat je wilt weten!
30 mrt. 2021·
Leestijd:

Ons kantoor maakt al een tijd vaak gebruik van een bieden-vanaf-prijs. We merken dat er veel vragen leven over deze verkoopstrategie. Wanneer we deze strategie tijdens een kennismakingsgesprek aan de orde brengen, vliegen de vragen ons meteen om de oren. Daarom hebben we de meest gestelde vragen én ons antwoord over de bieden-vanaf-prijs voor je op een rijtje gezet.

Wat houdt de bieden-vanaf strategie in?

Als je gebruikt maakt van de bieden-vanaf-strategie, zet je je woning voor een scherpe prijs in de markt. Dit is de prijs die je minimaal voor je woning wilt hebben. Bij het werken met een vraagprijs wordt meestal hoog ingezet om zo na de onderhandelingen op het gewenste bedrag uit te komen. Een bieden-vanaf-prijs biedt meestal geen ruimte tot onderhandelingen, het huis wordt verkocht aan de hoogste bieder of de bieder met de beste voorwaarden.

Wat zijn de voordelen van de bieden-vanaf verkoopstrategie?
Onze ervaring met het werken met een bieden-vanaf-prijs geeft ons zicht op de volgende voordelen. De verkoopopbrengst is vaak hoger als bij het werken met een vraagprijs. Ook is het verkoopproces vaak korter, een onderdeel van de strategie is dan ook de geïnteresseerden zo snel mogelijk te laten ‘happen’. Doordat de woning voor een lagere prijs in de markt wordt gezet, bereikt deze een groter publiek waardoor er meer bezichtigingen worden gepland.

Waar moet je om denken als je je huis verkoopt met een bieden-vanaf-prijs?

Een bieden-vanaf-prijs werkt voor ons heel erg goed, toch zetten we het niet voor al onze klanten in. Deze strategie is met name geschikt voor ‘populaire’ woningen. Het risico is namelijk dat je niet meer omhoog kunt met de prijs als er niet overboden wordt. Hierdoor loop je dan de kans minder voor je woning te krijgen dan je in eerste instantie had verwacht. Wanneer wij dat als een reëel risico zien zetten wij deze methode niet in. Laat je dus goed informeren door een van onze makelaars.

Mogen wij jouw huis verkopen?

Bij Woonaccent Almere lopen we harder voor jou. We zorgen er graag voor dat jouw woning snel maar vooral ook voor de beste prijs wordt verkocht. We vertellen je graag meer over onze werkwijze tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Andere interessante nieuwsartikelen

Wanneer laat je een taxatierapport opstellen, en wanneer volstaat een waardebepaling?

Bij het kopen van een nieuwe woning, het verbouwen van je huidige woning of bij het aanvragen van een echtscheiding, moet je in bijna alle gevallen een taxatierapport laten opstellen voor je geldverstrekker. Deze geldverstrekker of bank wil de waarde van jouw huis weten om zo de lening te kunnen inschatten. Toch is een taxatierapport niet altijd verplicht, en volstaat een gratis waardebepaling. Maar wanneer laat jij een taxateur bij je langskomen en wanneer niet? Na het lezen van deze blog heb jij een duidelijk antwoord op deze vraag!

21 mrt. 2023 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

21 mrt. 2023 Meer lezen

Woonaccent NVM Makelaars Almere
Wijsgeerbaan 104
1315 LJ Almere

Back to top

Woningwaarde berekenen?

Ontvang binnen 2 minuten een waarde-indicatie in je mailbox.

Begin