Je huis verkopen met een bieden-vanaf-prijs, alles wat je wilt weten!


Je huis verkopen met een bieden-vanaf-prijs, alles wat je wilt weten!
30 mrt. 2021·
Leestijd:

Ons kantoor maakt al een tijd vaak gebruik van een bieden-vanaf-prijs. We merken dat er veel vragen leven over deze verkoopstrategie. Wanneer we deze strategie tijdens een kennismakingsgesprek aan de orde brengen, vliegen de vragen ons meteen om de oren. Daarom hebben we de meest gestelde vragen én ons antwoord over de bieden-vanaf-prijs voor je op een rijtje gezet.

Wat houdt de bieden-vanaf strategie in?

Als je gebruikt maakt van de bieden-vanaf-strategie, zet je je woning voor een scherpe prijs in de markt. Dit is de prijs die je minimaal voor je woning wilt hebben. Bij het werken met een vraagprijs wordt meestal hoog ingezet om zo na de onderhandelingen op het gewenste bedrag uit te komen. Een bieden-vanaf-prijs biedt meestal geen ruimte tot onderhandelingen, het huis wordt verkocht aan de hoogste bieder of de bieder met de beste voorwaarden.

Wat zijn de voordelen van de bieden-vanaf verkoopstrategie?
Onze ervaring met het werken met een bieden-vanaf-prijs geeft ons zicht op de volgende voordelen. De verkoopopbrengst is vaak hoger als bij het werken met een vraagprijs. Ook is het verkoopproces vaak korter, een onderdeel van de strategie is dan ook de geïnteresseerden zo snel mogelijk te laten ‘happen’. Doordat de woning voor een lagere prijs in de markt wordt gezet, bereikt deze een groter publiek waardoor er meer bezichtigingen worden gepland.

Waar moet je om denken als je je huis verkoopt met een bieden-vanaf-prijs?

Een bieden-vanaf-prijs werkt voor ons heel erg goed, toch zetten we het niet voor al onze klanten in. Deze strategie is met name geschikt voor ‘populaire’ woningen. Het risico is namelijk dat je niet meer omhoog kunt met de prijs als er niet overboden wordt. Hierdoor loop je dan de kans minder voor je woning te krijgen dan je in eerste instantie had verwacht. Wanneer wij dat als een reëel risico zien zetten wij deze methode niet in. Laat je dus goed informeren door een van onze makelaars.

Mogen wij jouw huis verkopen?

Bij Woonaccent Almere lopen we harder voor jou. We zorgen er graag voor dat jouw woning snel maar vooral ook voor de beste prijs wordt verkocht. We vertellen je graag meer over onze werkwijze tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Andere interessante nieuwsartikelen

Alles over het taxatierapport

Wie heeft een taxatierapport nodig bij de verkoop van een woning? En hoe zit het bij de aankoop van een woning? Wanneer je een taxatierapport nodig hebt, hangt af van de situatie. We geven je graag antwoord op deze vragen en meer belangrijke informatie over het taxatierapport.

02 jun. 2021 Meer lezen

Ik heb een woning gekocht: wat moet ik regelen?

Het is je gelukt om een huis te kopen! Dat betekent wel dat je nu een aantal zaken moet gaan regelen. Tijd om een planning te maken, want de volgorde van de dingen die je moet regelen is van belang. Wij zijn voor verhuizen zonder stress, daarom hebben we alvast een to do list voor je gemaakt. Zodra je bod is geaccepteerd, kan je met deze punten aan de slag.

02 jun. 2021 Meer lezen

Tuintips: alles wat je moet weten over het onderhoud van je tuin in juni

Een tuin onderhouden is absoluut niet moeilijk, als je maar weet wat je in welk jaargetij moet doen. Dit kan namelijk veel verschil maken in het uiterlijk van jouw tuin. Wist je bijvoorbeeld dat je een heg moet snoeien vóór 21 juni? Wil je weten wat je nog meer moet doen rond deze datum en waarom? We hebben de belangrijkste tips voor je verzameld. Van het onderhouden van je gazon tot het verlengen van de bloei, met de onderstaande how to’s staat jouw tuin er deze zomer weer stralend bij!

02 jun. 2021 Meer lezen

Woonaccent NVM Makelaars Almere
Wijsgeerbaan 104
1315 LJ Almere

Back to top

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van jouw huis!

Bereken