Je huis verkopen met een bieden-vanaf-prijs, alles wat je wilt weten!


Je huis verkopen met een bieden-vanaf-prijs, alles wat je wilt weten!
30 mrt. 2021·
Leestijd:

Ons kantoor maakt al een tijd vaak gebruik van een bieden-vanaf-prijs. We merken dat er veel vragen leven over deze verkoopstrategie. Wanneer we deze strategie tijdens een kennismakingsgesprek aan de orde brengen, vliegen de vragen ons meteen om de oren. Daarom hebben we de meest gestelde vragen én ons antwoord over de bieden-vanaf-prijs voor je op een rijtje gezet.

Wat houdt de bieden-vanaf strategie in?

Als je gebruikt maakt van de bieden-vanaf-strategie, zet je je woning voor een scherpe prijs in de markt. Dit is de prijs die je minimaal voor je woning wilt hebben. Bij het werken met een vraagprijs wordt meestal hoog ingezet om zo na de onderhandelingen op het gewenste bedrag uit te komen. Een bieden-vanaf-prijs biedt meestal geen ruimte tot onderhandelingen, het huis wordt verkocht aan de hoogste bieder of de bieder met de beste voorwaarden.

Wat zijn de voordelen van de bieden-vanaf verkoopstrategie?
Onze ervaring met het werken met een bieden-vanaf-prijs geeft ons zicht op de volgende voordelen. De verkoopopbrengst is vaak hoger als bij het werken met een vraagprijs. Ook is het verkoopproces vaak korter, een onderdeel van de strategie is dan ook de geïnteresseerden zo snel mogelijk te laten ‘happen’. Doordat de woning voor een lagere prijs in de markt wordt gezet, bereikt deze een groter publiek waardoor er meer bezichtigingen worden gepland.

Waar moet je om denken als je je huis verkoopt met een bieden-vanaf-prijs?

Een bieden-vanaf-prijs werkt voor ons heel erg goed, toch zetten we het niet voor al onze klanten in. Deze strategie is met name geschikt voor ‘populaire’ woningen. Het risico is namelijk dat je niet meer omhoog kunt met de prijs als er niet overboden wordt. Hierdoor loop je dan de kans minder voor je woning te krijgen dan je in eerste instantie had verwacht. Wanneer wij dat als een reëel risico zien zetten wij deze methode niet in. Laat je dus goed informeren door een van onze makelaars.

Mogen wij jouw huis verkopen?

Bij Woonaccent Almere lopen we harder voor jou. We zorgen er graag voor dat jouw woning snel maar vooral ook voor de beste prijs wordt verkocht. We vertellen je graag meer over onze werkwijze tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Andere interessante nieuwsartikelen

Duurzaam wonen

Duurzaamheid is de laatste jaren een belangrijk onderwerp in onze samenleving. Nederland heeft als doel in 2050 een energieneutraal land te zijn. Dus of je nu al elektrisch rijd, zo min mogelijk verpakkingsmaterialen gebruikt of er nog niet mee bezig bent, de komende jaren gaan we meer maatregelen zien om van Nederland een duurzaam land te maken. Ook in en om je woning kan je veel doen om het milieu een handje te helpen. Omdat de overheid dit wil stimuleren zijn er subsidies beschikbaar voor woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen. Maar waar begin je? Wij zochten het voor je uit.

26 aug. 2021 Meer lezen

Zo word jij de beste koper

Het aan de haak slaan van jouw droomwoning kan tegenwoordig een hele opgave zijn. Wanneer je eindelijk hét huis gevonden hebt, blijkt dat er veel animo voor is. Hoe zorg je ervoor dat jij de aantrekkelijkste koper wordt? We helpen je graag op weg!

26 aug. 2021 Meer lezen

Kopen zonder voorbehoud – wat zijn de risico’s?

De krapte op de huizenmarkt zorgt voor veel concurrentie. Er zijn veel mensen die – net als jij – dat ene huis proberen te bemachtigen. Om meer kans te maken op een woning, zijn veel kopers tegenwoordig bereid om naast het overbieden, een woning te kopen zonder voorbehoud van financiering. Bieden zonder voorbehoud is echter niet zonder risico’s. Kopers zijn bereid om ver te gaan. Wat houdt dit precies in en hoe ga je hiermee om?

29 jul. 2021 Meer lezen

Woonaccent NVM Makelaars Almere
Wijsgeerbaan 104
1315 LJ Almere

Back to top

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van jouw huis!

Bereken