Interieurdossier: Binnenkijken - hoe style je de vensterbank?


Interieurdossier: Binnenkijken - hoe style je de vensterbank?
24 feb. 2021·
Leestijd:

De vensterbank is een echte blikvanger. Het is letterlijk het eerste wat je ziet vanaf als je bij iemand naar binnen kijkt. Stiekem gluren we allemaal wel eens naar het interieur van een ander. De vensterbank is eigenlijk het visitekaartje van het huis. Bij de één is het een plantenjungle, bij de ander een kale aangelegenheid. Hoe style je de vensterbank op een manier zodat die past bij jouw huis? Wij geven je graag wat tips en inspiratie mee!

Clusteren maar!

Vaak staan er mooie items op de kast of op de tafel, maar niet in de vensterbank. De vensterbank is net zo goed een verlengstuk van jouw interieur. Spaar mooie interieuraccessoires op waar je trots op bent. Verzamel ze en zet items bij elkaar in groepjes. Als je alle items los van elkaar verspreidt over de vensterbank, zorg je voor veel onrust. Tijd om te groeperen dus. Zorg er wel voor dat de kleurstellingen goed bij elkaar passen, wat zorgt voor eenheid en rust.

Planten

In veel vensterbanken komen planten terug. Met de groene trends van tegenwoordig kun je er niet meer omheen. Met een paar grote planten en een aantal kleine kun je al snel een gezellige hoek maken van je vensterbank. Houdt je niet zo van die drukte? Het wat rustiger houden is ook zeker een optie. Een tip is om het wel speels te houden. Twee dezelfde potten met dezelfde planten symmetrisch naast elkaar zetten, hoeft tegenwoordig niet meer. Varieer in soorten planten, potten en hoogtes voor een speels effect. Groepeer deze variaties dan wel, zoals hierboven beschreven. Let altijd wel goed op welke planten geschikt zijn voor je vensterbank. Ze moeten goed tegen de warmte kunnen van de zon én (indien aanwezig) van de verwarming.

Werk de hoogte in

Zorg ervoor dat de decoratie in je vensterbank niet te laag blijft. Wissel af in hoogtes door het plaatsen van een lage kandelaar, een hoge plant of een vaas met takken. Iets ophangen is natuurlijk ook mogelijk.

Licht & licht

Licht in je vensterbank is er op twee manieren. Uiteraard het natuurlijke licht. Zorg ervoor dat je de lichtinval niet te veel blokkeerd met items, vooral als je al een vrij donker huis hebt. Daarnaast is het ook prachtig om een beetje licht toe te voegen aan de vensterbanken. Een mooie tafellamp kan ook prima een plekje krijgen in een vensterbank.

Als jij binnenkort de vraag krijgt “hoe style je de vensterbank?” weet jij er wel raad mee. Veel plezier met stylen!


Andere interessante nieuwsartikelen

Alles over het taxatierapport

Wie heeft een taxatierapport nodig bij de verkoop van een woning? En hoe zit het bij de aankoop van een woning? Wanneer je een taxatierapport nodig hebt, hangt af van de situatie. We geven je graag antwoord op deze vragen en meer belangrijke informatie over het taxatierapport.

02 jun. 2021 Meer lezen

Ik heb een woning gekocht: wat moet ik regelen?

Het is je gelukt om een huis te kopen! Dat betekent wel dat je nu een aantal zaken moet gaan regelen. Tijd om een planning te maken, want de volgorde van de dingen die je moet regelen is van belang. Wij zijn voor verhuizen zonder stress, daarom hebben we alvast een to do list voor je gemaakt. Zodra je bod is geaccepteerd, kan je met deze punten aan de slag.

02 jun. 2021 Meer lezen

Tuintips: alles wat je moet weten over het onderhoud van je tuin in juni

Een tuin onderhouden is absoluut niet moeilijk, als je maar weet wat je in welk jaargetij moet doen. Dit kan namelijk veel verschil maken in het uiterlijk van jouw tuin. Wist je bijvoorbeeld dat je een heg moet snoeien vóór 21 juni? Wil je weten wat je nog meer moet doen rond deze datum en waarom? We hebben de belangrijkste tips voor je verzameld. Van het onderhouden van je gazon tot het verlengen van de bloei, met de onderstaande how to’s staat jouw tuin er deze zomer weer stralend bij!

02 jun. 2021 Meer lezen

Woonaccent NVM Makelaars Almere
Wijsgeerbaan 104
1315 LJ Almere

Back to top

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van jouw huis!

Bereken