Doe een gratis online energiescanKan jij besparen op je energieverbruik?

De energieprijzen rijzen de pan uit en veel mensen willen er dus ook alles aan doen om hun energieverbruik zoveel mogelijk te minderen. Het verduurzamen van je woning is een hele goede optie, maar waar moet je beginnen? Met onze energiescan krijg je direct te zien op welke manieren jij jouw woning kan verduurzamen, en dus kan besparen op de energiekosten.

Duurzaam wonen

Met relatief kleine investeringen kan je al grote stappen maken in het verduurzamen van jouw woning. Hieronder zijn een paar tips te lezen om jouw energieverbruik gemakkelijk te minderen:

  • Dicht alle kieren en tochtgaten in jouw woning
  • Isoleer jouw woning
  • Koop een waterbesparende douchekop
  • Gebruik zonne-energie

Check gratis waar jij op kan besparen

Met onze energiescan check jij gratis welke mogelijkheden jij hebt om te besparen. Na het invullen van een aantal gegevens en het beantwoorden van een aantal vragen krijg je direct inzicht in de opties die je hebt in jouw situatie. Ook krijg je een handig overzicht wat de kosten zijn en wat het je uiteindelijk gaat opleveren. Goed voor je portemonnee en voor het milieu!

Doe de energiescan!

Kieren dichten

Een makkelijke manier om energie te besparen is het dichten van kieren. Loop eens een rondje door jouw huis en controleer of jij last hebt van kieren of naden. Je vindt deze vaak bij ramen en deuren. Check ook de leidingdoorvoeren, je meterkast of (als je die hebt) bij het kruipluik. Ook op zolder of bij het dak kunnen kieren of naden zitten. De kieren kun je dichten door er kit op te spuiten of door tochtstrips te plaatsen. Zo verlies jij geen warmte meer!

Woning isoleren

Een geïsoleerd huis heeft veel voordelen. Zo is het minder koud in huis waardoor de kachel minder hard hoeft te stoken. Hierdoor zal jouw energieverbruik omlaag gaan. Dit is goed voor jouw portemonnee én het milieu! Sommige isolatieklussen zou je zelf kunnen doen. Denk hierbij aan het plaatsen van een voorzetwand, de vloer óf zelfs het dak isoleren. Je kan het isoleren van je woning natuurlijk ook overlaten aan specialisten.

Waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop is een douchekop waar minder water uitkomt. Dit betekent niet gelijk dat het minder comfortabel is. Tegenwoordig zijn deze douchekoppen zo gemaakt, dat je helemaal niet doorhebt dat je minder water verbruikt. Gemiddeld bespaar je met zo'n douchekop wel € 200,- op jaarbasis. Het aanschaffen van deze douchekop is een kleine moeite, met op de lange termijn heel veel plezier.

Zonne-energie

Misschien wel de populairste manier om energie te besparen; zonnepanelen. Op deze manier wek je je eigen energie op. De aanschaf van zonnepanelen kan duur zijn, maar het levert je zo ontzettend veel op. De kosten die je maakt verdien je snel terug en uiteindelijk maak je winst.

Woonaccent NVM Makelaars Almere
Wijsgeerbaan 104
1315 LJ Almere

Back to top

Woningwaarde berekenen?

Ontvang binnen 2 minuten een waarde-indicatie in je mailbox.

Begin