De beste gemeentes om te wonen: Almere op plaats 6!De beste gemeentes om te wonen: Almere op plaats 6!
30 mrt. 2021·
Leestijd:

Als de verwachtingen van vastgoedexperts uitkomen, kan Almere de komende tijd een grote stroom nieuwe inwoners tegemoet zien. In de ranglijst van de beste gemeenten om te wonen, is Almere omhooggeschoten naar een verdienstelijke 6e plaats.

Was Almere in haar beginjaren vooral een uitwijkmogelijkheid voor de drukke stad Amsterdam, nu zie je dat mensen die er zijn opgegroeid er ook graag blijven wonen. Ook trekken mensen van buiten Almere steeds vaker naar de stad door de hoge kwaliteit van het leefklimaat, de relatief betaalbare woningen en veel werkgelegenheid dichtbij. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijk vastgoedbureau JILL.

De beste en slechtste gemeentes om te wonen 2019 zijn onderzocht op 8 thema's met 37 deelscores. Op basis daarvan wordt eens in de drie jaar een ranking gepubliceerd, waarbij Almere ten opzichte van de laatste meting maar liefst 12 plaatsen is gestegen.

Voor de lijst is een berg cijfermateriaal van 84 gemeenten met meer dan 50.000 inwoners in een computermodel gestopt. Tientallen factoren zijn meegenomen zoals demografische groei, de prijsontwikkeling van woningen, bereikbaarheid, nieuwbouwvolumes, maar ook veiligheid.

’Almere geeft je de ruimte’

In de fonkelnieuwe wijk Duin zijn de nieuwbakken inwoners van Almere net zo lyrisch over hun stad als het onderzoekt suggereert. "Ruimte, ruimte en ruimte. Wat wil je nog meer?”

Er wordt nog stevig gebouwd in deze nieuwe wijk. Torenflats gehuld in steigers naast ruime woningen met uitzicht op weiland, dijk, bos en zand. Prettig wonen is het, zeggen inwoners van het kunstmatig aangelegde duingebied.

"Héél prettig”, beaamt Carmen: "In een kwartier sta je in Amsterdam centrum, er is veel natuur, je zit zo op de snelweg en wie van fietsen en watersport houdt, kan zijn geluk niet op.” De 39-jarige Steven Bouman roemt de open omgeving. "Je hebt hier geen afgesloten tuintjes met schuttingen”, zegt hij. "En heel veel ruimte. Zo willen we de omgeving ook in de toekomst houden.”

De schelpenpaadjes die kriskras door de glooiende wijk lopen, zijn een paradijs voor kinderen. De Amerikaanse Malissa Snyder (38) wandelt er met haar zoon en dochter. Aanvankelijk deinsde ze terug voor de ’sfeerloze bakken steen’. "Maar het is heerlijk hier. Het is een vriendelijke gemeenschap. Het voelt open, rustig en het is een mooie omgeving aan het water.”

Weten wat Almere jou te bieden heeft?

Wij vertellen je er graag mee over. Bel of mail ons en we plannen graag een afspraak in!

Bron: https://www.jll.nl/nl/nieuws/amsterdam--utrecht-en-delft-zijn-de-beste-woonsteden

Andere interessante nieuwsartikelen

Bouwkundige keuring bij het aankopen van een nieuw huis

De eerste bezichtiging is geweest, dit is echt jouw droomhuis! Vol goede moed ga je naar de tweede bezichtiging. Dan zie je ineens een vochtplek op de muur zitten en die schimmel op het kozijn zat er de eerste keer ook nog niet, toch? Tijdens de bezichtigingen kan het zijn dat je door een roze bril kijkt en hierdoor niet alle gebreken ziet. Hier kan een bouwkundige keuring je voor behoeden.

18 apr. 2024 Meer lezen

Woonaccent NVM Makelaars Almere
Wijsgeerbaan 104
1315 LJ Almere

Back to top

Woningwaarde berekenen?

Ontvang binnen 2 minuten een waarde-indicatie in je mailbox.

Begin