De beste gemeentes om te wonen: Almere op plaats 6!


De beste gemeentes om te wonen: Almere op plaats 6!
30 mrt. 2021·
Leestijd:

Als de verwachtingen van vastgoedexperts uitkomen, kan Almere de komende tijd een grote stroom nieuwe inwoners tegemoet zien. In de ranglijst van de beste gemeenten om te wonen, is Almere omhooggeschoten naar een verdienstelijke 6e plaats.

Was Almere in haar beginjaren vooral een uitwijkmogelijkheid voor de drukke stad Amsterdam, nu zie je dat mensen die er zijn opgegroeid er ook graag blijven wonen. Ook trekken mensen van buiten Almere steeds vaker naar de stad door de hoge kwaliteit van het leefklimaat, de relatief betaalbare woningen en veel werkgelegenheid dichtbij. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijk vastgoedbureau JILL.

De beste en slechtste gemeentes om te wonen 2019 zijn onderzocht op 8 thema's met 37 deelscores. Op basis daarvan wordt eens in de drie jaar een ranking gepubliceerd, waarbij Almere ten opzichte van de laatste meting maar liefst 12 plaatsen is gestegen.

Voor de lijst is een berg cijfermateriaal van 84 gemeenten met meer dan 50.000 inwoners in een computermodel gestopt. Tientallen factoren zijn meegenomen zoals demografische groei, de prijsontwikkeling van woningen, bereikbaarheid, nieuwbouwvolumes, maar ook veiligheid.

’Almere geeft je de ruimte’

In de fonkelnieuwe wijk Duin zijn de nieuwbakken inwoners van Almere net zo lyrisch over hun stad als het onderzoekt suggereert. "Ruimte, ruimte en ruimte. Wat wil je nog meer?”

Er wordt nog stevig gebouwd in deze nieuwe wijk. Torenflats gehuld in steigers naast ruime woningen met uitzicht op weiland, dijk, bos en zand. Prettig wonen is het, zeggen inwoners van het kunstmatig aangelegde duingebied.

"Héél prettig”, beaamt Carmen: "In een kwartier sta je in Amsterdam centrum, er is veel natuur, je zit zo op de snelweg en wie van fietsen en watersport houdt, kan zijn geluk niet op.” De 39-jarige Steven Bouman roemt de open omgeving. "Je hebt hier geen afgesloten tuintjes met schuttingen”, zegt hij. "En heel veel ruimte. Zo willen we de omgeving ook in de toekomst houden.”

De schelpenpaadjes die kriskras door de glooiende wijk lopen, zijn een paradijs voor kinderen. De Amerikaanse Malissa Snyder (38) wandelt er met haar zoon en dochter. Aanvankelijk deinsde ze terug voor de ’sfeerloze bakken steen’. "Maar het is heerlijk hier. Het is een vriendelijke gemeenschap. Het voelt open, rustig en het is een mooie omgeving aan het water.”

Weten wat Almere jou te bieden heeft?

Wij vertellen je er graag mee over. Bel of mail ons en we plannen graag een afspraak in!

Bron: https://www.jll.nl/nl/nieuws/amsterdam--utrecht-en-delft-zijn-de-beste-woonsteden

Andere interessante nieuwsartikelen

Duurzaam wonen

Duurzaamheid is de laatste jaren een belangrijk onderwerp in onze samenleving. Nederland heeft als doel in 2050 een energieneutraal land te zijn. Dus of je nu al elektrisch rijd, zo min mogelijk verpakkingsmaterialen gebruikt of er nog niet mee bezig bent, de komende jaren gaan we meer maatregelen zien om van Nederland een duurzaam land te maken. Ook in en om je woning kan je veel doen om het milieu een handje te helpen. Omdat de overheid dit wil stimuleren zijn er subsidies beschikbaar voor woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen. Maar waar begin je? Wij zochten het voor je uit.

26 aug. 2021 Meer lezen

Zo word jij de beste koper

Het aan de haak slaan van jouw droomwoning kan tegenwoordig een hele opgave zijn. Wanneer je eindelijk hét huis gevonden hebt, blijkt dat er veel animo voor is. Hoe zorg je ervoor dat jij de aantrekkelijkste koper wordt? We helpen je graag op weg!

26 aug. 2021 Meer lezen

Kopen zonder voorbehoud – wat zijn de risico’s?

De krapte op de huizenmarkt zorgt voor veel concurrentie. Er zijn veel mensen die – net als jij – dat ene huis proberen te bemachtigen. Om meer kans te maken op een woning, zijn veel kopers tegenwoordig bereid om naast het overbieden, een woning te kopen zonder voorbehoud van financiering. Bieden zonder voorbehoud is echter niet zonder risico’s. Kopers zijn bereid om ver te gaan. Wat houdt dit precies in en hoe ga je hiermee om?

29 jul. 2021 Meer lezen

Woonaccent NVM Makelaars Almere
Wijsgeerbaan 104
1315 LJ Almere

Back to top

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van jouw huis!

Bereken