De beste gemeentes om te wonen: Almere op plaats 6!


De beste gemeentes om te wonen: Almere op plaats 6!
30 mrt. 2021·
Leestijd:

Als de verwachtingen van vastgoedexperts uitkomen, kan Almere de komende tijd een grote stroom nieuwe inwoners tegemoet zien. In de ranglijst van de beste gemeenten om te wonen, is Almere omhooggeschoten naar een verdienstelijke 6e plaats.

Was Almere in haar beginjaren vooral een uitwijkmogelijkheid voor de drukke stad Amsterdam, nu zie je dat mensen die er zijn opgegroeid er ook graag blijven wonen. Ook trekken mensen van buiten Almere steeds vaker naar de stad door de hoge kwaliteit van het leefklimaat, de relatief betaalbare woningen en veel werkgelegenheid dichtbij. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijk vastgoedbureau JILL.

De beste en slechtste gemeentes om te wonen 2019 zijn onderzocht op 8 thema's met 37 deelscores. Op basis daarvan wordt eens in de drie jaar een ranking gepubliceerd, waarbij Almere ten opzichte van de laatste meting maar liefst 12 plaatsen is gestegen.

Voor de lijst is een berg cijfermateriaal van 84 gemeenten met meer dan 50.000 inwoners in een computermodel gestopt. Tientallen factoren zijn meegenomen zoals demografische groei, de prijsontwikkeling van woningen, bereikbaarheid, nieuwbouwvolumes, maar ook veiligheid.

’Almere geeft je de ruimte’

In de fonkelnieuwe wijk Duin zijn de nieuwbakken inwoners van Almere net zo lyrisch over hun stad als het onderzoekt suggereert. "Ruimte, ruimte en ruimte. Wat wil je nog meer?”

Er wordt nog stevig gebouwd in deze nieuwe wijk. Torenflats gehuld in steigers naast ruime woningen met uitzicht op weiland, dijk, bos en zand. Prettig wonen is het, zeggen inwoners van het kunstmatig aangelegde duingebied.

"Héél prettig”, beaamt Carmen: "In een kwartier sta je in Amsterdam centrum, er is veel natuur, je zit zo op de snelweg en wie van fietsen en watersport houdt, kan zijn geluk niet op.” De 39-jarige Steven Bouman roemt de open omgeving. "Je hebt hier geen afgesloten tuintjes met schuttingen”, zegt hij. "En heel veel ruimte. Zo willen we de omgeving ook in de toekomst houden.”

De schelpenpaadjes die kriskras door de glooiende wijk lopen, zijn een paradijs voor kinderen. De Amerikaanse Malissa Snyder (38) wandelt er met haar zoon en dochter. Aanvankelijk deinsde ze terug voor de ’sfeerloze bakken steen’. "Maar het is heerlijk hier. Het is een vriendelijke gemeenschap. Het voelt open, rustig en het is een mooie omgeving aan het water.”

Weten wat Almere jou te bieden heeft?

Wij vertellen je er graag mee over. Bel of mail ons en we plannen graag een afspraak in!

Bron: https://www.jll.nl/nl/nieuws/amsterdam--utrecht-en-delft-zijn-de-beste-woonsteden

Andere interessante nieuwsartikelen

Alles over het taxatierapport

Wie heeft een taxatierapport nodig bij de verkoop van een woning? En hoe zit het bij de aankoop van een woning? Wanneer je een taxatierapport nodig hebt, hangt af van de situatie. We geven je graag antwoord op deze vragen en meer belangrijke informatie over het taxatierapport.

02 jun. 2021 Meer lezen

Ik heb een woning gekocht: wat moet ik regelen?

Het is je gelukt om een huis te kopen! Dat betekent wel dat je nu een aantal zaken moet gaan regelen. Tijd om een planning te maken, want de volgorde van de dingen die je moet regelen is van belang. Wij zijn voor verhuizen zonder stress, daarom hebben we alvast een to do list voor je gemaakt. Zodra je bod is geaccepteerd, kan je met deze punten aan de slag.

02 jun. 2021 Meer lezen

Tuintips: alles wat je moet weten over het onderhoud van je tuin in juni

Een tuin onderhouden is absoluut niet moeilijk, als je maar weet wat je in welk jaargetij moet doen. Dit kan namelijk veel verschil maken in het uiterlijk van jouw tuin. Wist je bijvoorbeeld dat je een heg moet snoeien vóór 21 juni? Wil je weten wat je nog meer moet doen rond deze datum en waarom? We hebben de belangrijkste tips voor je verzameld. Van het onderhouden van je gazon tot het verlengen van de bloei, met de onderstaande how to’s staat jouw tuin er deze zomer weer stralend bij!

02 jun. 2021 Meer lezen

Woonaccent NVM Makelaars Almere
Wijsgeerbaan 104
1315 LJ Almere

Back to top

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van jouw huis!

Bereken