Tuintips: alles wat je moet weten over het onderhoud van je tuin in juni


Tuintips: alles wat je moet weten over het onderhoud van je tuin in juni
02 jun. 2021·
Leestijd:

Een tuin onderhouden is absoluut niet moeilijk, als je maar weet wat je in welk jaargetij moet doen. Dit kan namelijk veel verschil maken in het uiterlijk van jouw tuin. Wist je bijvoorbeeld dat je een heg moet snoeien vóór 21 juni? Wil je weten wat je nog meer moet doen rond deze datum en waarom? We hebben de belangrijkste tips voor je verzameld. Van het onderhouden van je gazon tot het verlengen van de bloei, met de onderstaande how to’s staat jouw tuin er deze zomer weer stralend bij!

Kortwieken voor de langste dag

De tijd rond de langste dag van juni is het meest geschikt voor het snoeien van hagen. Omdat dit na het groeizame seizoen valt, herstelt de haag goed tijdens de zomer en groeit hoogstens een beetje aan. Op die manier hoef je in september alleen de puntjes op i te zetten en de hagen zijn strak voor de winter. Kies voor het knippen van de hagen een bewolkte dag, zo wordt de kans op verbranding van de snoeiplekken verkleind. Wil je zo weinig mogelijk zorg hebben van het snoeien van je haag? Let er dan op dat je een Buxus, Taxus, Liguster of Coniferen vóór de langste dag van het jaar hebt gekortwiekt.

Glanzend groen gazon

Een stralend groen gazon is de droom van iedere tuinbezitter, maar deze komt er niet vanzelf. Het beste kan je jouw grasmat 1 á 2 keer per week maaien. Tijdens droge en zonnige periodes is het beter om dit te minderen en zeker niet te kort. ’s Avonds maaien kan helpen bij het tegengaan van uitdroging van die tere groene sprietjes. Wil jij je gras een extra boost geven? Ga dan in de weer met kunstmest! Doe dit wel vlak voor een bui, zo voorkom je dat je gras verbrand.

Verlengen van de bloei

Een trucje voor het verlengen van de bloei en het creëren van een vollere en stevigere plant is het terug knippen. Alle planten die de tweede helft van de zomer gaan bloeien kunnen in deze maand voor een derde deel worden terug geknipt. In de oksels van de bladeren zal de plant weer gaan uitlopen. Vroegbloeiende planten die rond de langste dag al bijna helemaal zijn uitgebloed kan je het beste ontdoen van alle verdorde bloemen. Met een beetje geluk kan je genieten van een tweede bloei.

Als een vis in het water

Heb jij een vijver ter verrijking van je tuin? Dan is het handig om hier de nodige stappen te ondernemen op het gebied van goed onderhoud. Modern of weelderig, wat voor soort vijver je ook mooi vindt, het onderhoud blijft gelijk. Het aanplanten van sierlijke oeverplanten is deze maand super geschikt en wordt op dezelfde manier gedaan als normale planten. Met het warme weer verdampt het water snel, zorg er daarom voor dat je met enige regelmaat de vijver bijvult. Het is van belang dat je dit in etappes toevoegt, op die manier koelt het vijverwater niet in één keer te veel af. Heb jij levende fauna in je vijver, biedt deze dan een schuilplaats in beplanting en gebruik geen onnatuurlijke chemicaliën voor het tegengaan van onkruid.

Kamerplanten kunnen ook profiteren

Heb jij meer met kamerplanten en is jouw woning een jungle aan verschillende soorten en maten planten? Dan is deze maand ook ideaal voor jou en je planten! Zet jouw planten op een regenachtige dag eens lekker in het zonnetje. Het buiten zetten van je planten in juni heeft verschillende voordelen. Het is buiten niet te koud, ze frissen er enorm van op en ze zijn weer helemaal stofvrij!

Wanneer steek jij jouw handen uit de mouwen?

Andere interessante nieuwsartikelen

Duurzaam wonen

Duurzaamheid is de laatste jaren een belangrijk onderwerp in onze samenleving. Nederland heeft als doel in 2050 een energieneutraal land te zijn. Dus of je nu al elektrisch rijd, zo min mogelijk verpakkingsmaterialen gebruikt of er nog niet mee bezig bent, de komende jaren gaan we meer maatregelen zien om van Nederland een duurzaam land te maken. Ook in en om je woning kan je veel doen om het milieu een handje te helpen. Omdat de overheid dit wil stimuleren zijn er subsidies beschikbaar voor woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen. Maar waar begin je? Wij zochten het voor je uit.

26 aug. 2021 Meer lezen

Zo word jij de beste koper

Het aan de haak slaan van jouw droomwoning kan tegenwoordig een hele opgave zijn. Wanneer je eindelijk hét huis gevonden hebt, blijkt dat er veel animo voor is. Hoe zorg je ervoor dat jij de aantrekkelijkste koper wordt? We helpen je graag op weg!

26 aug. 2021 Meer lezen

Kopen zonder voorbehoud – wat zijn de risico’s?

De krapte op de huizenmarkt zorgt voor veel concurrentie. Er zijn veel mensen die – net als jij – dat ene huis proberen te bemachtigen. Om meer kans te maken op een woning, zijn veel kopers tegenwoordig bereid om naast het overbieden, een woning te kopen zonder voorbehoud van financiering. Bieden zonder voorbehoud is echter niet zonder risico’s. Kopers zijn bereid om ver te gaan. Wat houdt dit precies in en hoe ga je hiermee om?

29 jul. 2021 Meer lezen

Woonaccent NVM Makelaars Almere
Wijsgeerbaan 104
1315 LJ Almere

Back to top

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van jouw huis!

Bereken